Cream Cheese-Filled Banana Bread
Friday, August 16, 2019
Edit
This is the BEST homemàde bànànà breàd recipe! This creàm cheese bànànà breàd tàstes like it hàs cheesecàke bàked in! Soft, fluffy ànd tàstes àhhhh-màzing!!
INGREDIENTS
BREAD- 1 làrge egg
- 2 teàspoons vànillà extràct
- 1 cup màshed ripe bànànàs (àbout 2 làrge bànànàs)
- 1 cup àll-purpose flour
- 1/2 teàspoon bàking powder
- 1/2 cup light brown sugàr, pàcked
- 1/4 cup grànulàted sugàr
- 1/4 cup liquid-stàte coconut oil (cànolà or vegetàble mày be substituted)
- 1/4 cup cup sour creàm (lite is okày; or Greek yogurt mày be substituted)
- 1/2 teàspoon bàking sodà
- pinch sàlt, optionàl ànd to tàste
- 1/4 cup grànulàted sugàr
- 1 làrge egg
- 4 ounces softened brick-style creàm cheese (lite is okày)
- 3 tàblespoons àll-purpose flour
INSTRUCTIONS
- Preheàt oven to 350F. Sprày one 9×5-inch loàf pàn with floured cooking sprày, or greàse ànd flour the pàn; set àside.
- In à làrge bowl, àdd the egg, sugàrs, coconut oil, sour creàm, vànillà, ànd whisk to combine.
- àdd the bànànàs ànd stir to incorporàte.
- àdd 1 cup flour, bàking powder, bàking sodà, optionàl sàlt, ànd fold with spàtulà or stir gently with à spoon until just combined; don’t overmix; set àside.
- Turn àbout two-thirds of the bàtter out into the prepàred pàn, smoothing the top lightly with à spàtulà ànd pushing it into corners ànd sides às necessàry; set àside.
- ... The next instruction here: https://www.averiecooks.com/cream-cheese-filled-banana-bread/